Згурівщина відсвяткувала 150-річчя Миколи Міхновського

Дата: 03.04.2023 11:38
Кількість переглядів: 219

                          Фото без опису

31 березня у селі Турівка, на батьківщині Миколи Міхновського, відбулись урочистості з нагоди 150-ої річниці з дня його народження.

Вшанували пам’ять українського політичного та громадського діяча, першого представника українського націоналізму Згурівський селищний голова Василь Цвик, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів  Сніжана Авраменко, відомі науковці, громадські діячі України, представники ВУЗів, громадськість Згурівщини.

Кожен з гостей сказав своє слово про значення діяльності та творчості Миколи Міхновського, порівнюючи з подіями які ми переживаємо сьогодні.

Полтавський патріарх провів молитву за Миколою Міхновським, загиблими у російсько–українській війні героями та за перемогу українського війська та українського народу.

Творчі колективи «Візит» та «Барви» комунального закладу «Центр культури і мистецтва», Софія Халак, переможниця «Пісенного вернісажу «Згурівщина – 2022» подарували музичні вітання.

         Фото без опису  Фото без опису

Аліна Кобил, учениця Турівської гімназії ім. Миколи Маркевича прочитала власний вірш «Мій старший брат», присвячений брату – курсанту, який пішов на війну захищати рідну землю від ворога.

Після урочистостей гості відвідали шкільний музей пам’яті видатних земляків с. Турівка, оглянули експозицію, приурочену 150-річчю від дня народження Миколи Міхновського та стали учасниками урочистого висадження дерев на батьківщині нашого славетного земляка на території Турівської гімназії.

 

                     Фото без опису          Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень