Ще 21 житель Київщини отримає від держави мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу

Дата: 19.04.2023 13:14
Кількість переглядів: 157

        Фото без опису

За результатами четвертої цього року хвилі подачі заяв учасників програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» 21 житель Київщини отримає кошти від держави для започаткування чи розвитку власної справи. Про це повідомили в Київському обласному центрі зайнятості.

Завдяки отриманим коштам переможці створять центр дитячого розвитку в селі Софіївська Борщагівка, реверсивна канатна дорога запрацює для всіх поціновувачів активного відпочинку у вейк-парку «Качка» в Ірпіні, у селі Дружня Бучанського району відновить роботу цех із виробництва садових меблів, кав’ярні, в яких можна насолоджуватись смачною кавою та власною випічкою запрацюють у містах та селищах Київщини, і це далеко не повний перелік.

Загалом же з початку року переможцями за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» стали 86 мешканців області. Їх  бізнес-плани передбачають створення 186 нових робочих місць.

Нагадаємо, за грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн, залежно від кількості створених робочих місць. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць.

Так, цього року на програму «Власна справа» бюджетом передбачено 1,8 млрд грн, що дозволить видати близько 10 000 мікрогрантів. Усього в четвертій цього року хвилі подачі заяв на мікрогранти кошти від держави отримають 290 українців на загальну суму 68,5 млн грн. Про це повідомили на Урядовому Порталі.

Подати заявку на участь у проєкті «єРобота» можна через портал Дія. Особи, які отримали відмову у фінансуванні в минулих періодах, мають можливість подати заявку повторно. Кінцевий термін проєкту 19 листопада 2023 року.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень