Київщину відвідали постійні представники при ЮНЕСКО

Дата: 25.04.2023 09:39
Кількість переглядів: 159

             Фото без опису

У Київській області з візитом побували постійні представники при ЮНЕСКО. У склад делегації увійшли Посли та постійні представники Литви, Польщі, Латвії, Ісландії, Канади при ЮНЕСКО. Про це повідомили в Управлінні міжнародного співробітництва Київської ОВА.

У межах свого візиту делегація відвідала Ірпінь та Бучу. 

В Ірпені міжнародні партнери оглянули руйнування Центрального будинку культури. Один із найбільших будинків культури Київщини зазнав значних ушкоджень під час повномасштабного вторгнення в березні 2022 року. До війни у приміщенні проводилися гуртки для дітей та різноманітні заходи для молоді і дорослих.

Крім того, постійні представники при ЮНЕСКО побачили руйнування багатоповерхівок, завдані російськими загарбниками в Ірпені. Також вони відвідали «цвинтар» знищених автівок та зруйнований Романівський міст, що став місцем евакуації мирних жителів під час окупації. 

У Бучі побували на місці масових поховань, що знаходиться на території храму Святого Апостола Андрія Первозванного. А також оглянули фотоекспозицію про трагічні події на Київщині та ознайомилися з розповідями про масові поховання неподалік храму.

          Фото без опису

Учасники делегації були вражені побаченим та пообіцяли і надалі сприяти Україні в її боротьбі з агресором.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень