Чорнобильська трагедія - одвічний слід на землі

Дата: 26.04.2023 14:01
Кількість переглядів: 234

               Фото без опису

Сьогодні в Броварському районі відбулася низка заходів з нагоди сумної дати – 37 роковин Чорнобильської  катастрофи. Це трагедія світового масштабу, наслідки якої відгукуються й до нині. Саме тому ми маємо про неї пам’ятати, а також берегти у своїх серцях пам'ять  про героїв-ліквідаторів, які ціною свого життя та здоров'я врятували світ від невидимого, але страшного ворога – радіації.

У цей день у всіх територіальних громадах району  відбулися мітинги-реквієми пам'яті за загиблими внаслідок Чорнобильскої катастрофи.

Участь у пам’ятних заходах, які відбулися у місті Бровари,  взяв  начальник Броварської районної військової адміністрації Володимир Майбоженко та представники Київської обласної військової адміністрації.

Фото без опису           Фото без опису

Також до всіх пам’ятних знаків міста та району, присвяченим героям-ліквідаторам, було покладено квіти, хвилиною мовчання вшановано їх пам'ять. У храмах територіальних громад проведено поминальні богослужіння за загиблими та померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Також відбулася низка заходів у освітніх, культурно-мистецьких закладах району. У Броварському міському краєзнавчому музеї  відбулися оглядові та тематичні екскурсії, пов'язані з 37 роковинами Чорнобильської трагедії. У міській бібліотеці – виставка-реквієм  «Чорнобильський дзвін». У бібліотеках  Баришівської громади було проведені:  екологічна година «Чорнобильська трагедія – одвічний слід на землі», година пам'яті «Чорнобильській пил на роки опадає» та багато інших відповідної тематики. У Баришівському культурно-мистецькому центрі  відбувся круглий стіл «Чорнобиль… Трагедія …Пам'ять». Були проведені спортивні заходи й перегляд документально фільму «Чорнобиль».

                      Фото без опису             Фото без опису

Великодимерська громада долучилася до проведення заходів з нагоди 37 роковин Чорнобисьської трагедії, провівши мітинги-реквієми, поминальні служби, покладання квітів до пам’ятних знаків героям-ліквідатрам, проведенням тематичних заходів у освітніх та бібліотечних закладах. Учні Плосківського ліцею виготовили та відправили до Японії листівки «Чорнобиль Тюбу».

Фото без опису             Фото без опису

Чорнобильська катастрофа – одвічний шрам на тілі планети й у наших душах. Пам'ятаємо…

 

                Фото без опису             Фото без опису

       Фото без опису   Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень