Підтримка соціального підприємництва в умовах воєнного стану: компенсації роботодавцям за працевлаштування безробітних із числа ВПО

Дата: 28.04.2023 09:13
Кількість переглядів: 126

           Фото без опису

У комплексній програмі розвитку малого та середнього підприємництва регіонів на 2021-2023 роки одним із завдань є підтримка розвитку соціального підприємництва в Україні. Адже соціальний бізнес покликаний стимулювати соціальні зміни і тому потребує підтримки держави.

Державна служба зайнятості пропонує низку активних програм для бізнесу. Метою цих програм є допомога у вирішенні питань працевлаштування для соціально вразливих категорій населення.

Так, Програма з надання роботодавцям компенсацій на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб надається роботодавцю за умови, якщо він забезпечує роботою офіційних безробітних серед ВПО.

Право на отримання такого виду відшкодування мають роботодавці (суб’єкти господарювання), якщо вони не лише наймають робітників серед вимушених переселенців за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів. Вони мають гарантувати таким особам збереження зайнятості протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази.

Ця компенсація надається в розмірі фактичних витрат на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом. Відшкодування витрат здійснюється за кожен непарний місяць роботи протягом року, але не більш ніж за шість календарних місяців.

Для отримання більш детальної інформації щодо працевлаштування та реалізації активних програм зайнятості ви можете звернутися до найближчого центру зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень