Урочистості з нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2023 11:22
Кількість переглядів: 207

           Фото без опису

Восьме травня - День пам’яті та примирення й перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Цього дня  Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.

Величезної шани й вічної  - у віках, пам'яті про їх подвиг заслуговують ті, хто багато років тому боровся з нацизмом й переміг його. Друга світова війна стала трагедією для багатьох мільйонів людей в Україні і в цілому світі, а тому ми згадуємо і про її жертв: цивільних, остарбайтерів, яких насильно вивезли на примусові роботи, в’язнів концтаборів, дітей війни…

День пам'яті та примирення – це також нагадування усім диктаторським, фашистським режимам про те, що так чи інакше, раніше чи пізніше, вони зазнавали поразки перед демократичним, вільним світом!  

З нагоди річниці Дня пам’яті та примирення, перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у Броварах відбулася церемонія покладання квітів до пам'ятника "Загиблим броварчанам".

В урочистостях взяли участь начальник Броварської районної військової адміністрації Володимир Майбоженко, заступник голови Броварської районної військової адміністрації Олексій Дорошенко, міський голова Ігор Сапожко, секретар міської ради Тетяна Ковкрак, заступники міського голови Лариса Виноградова, Петро Бабич, Олександр Резнік, керуючий справами виконавчого комітету Людмила Ленчицька, керівники управлінь, ветерани та представники громадськості.

Ми впевнені – після нашої спільної Перемоги над російським рашистсько-фашистським режимом на землі стане менше за, а історія піде новим шляхом!

       Фото без опису

За дорученням голови Броварської районної державної адміністрації, голови Броварської районної ради заступник голови Броварської районної ради ветеранів В. Кузьмик, члени ради ветеранів Ю. Бойко, В. Писаренко привітали ветеранів Другій світовій війні Броварського району з Днем пам'яті та примирення, Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вручили Почесні грамоти та цінні подарунки  Івану Родионовичу Хильку ( село Богданівка, Великодимерська громада),  Михайло Петровичу Марченку (село Погреби, Зазимська громада).

    Фото без опису

              Фото без опису

Урочисті заходи до Дня пам'яті та примирення за участі керівництва, учнівської молоді, представників громадськості, також відбулися у всіх громадах Броварського району.

Біля пам’ятних знаків загиблим у роки Другої світової війни відбулися мітинги-реквієми, покладання квітів, а також відслужені поминальні панахиди. Хвилиною мовчання вшановано пам'ять загиблих.

Учні Великодимерського ліцею створили відео до Дня пам'яті та примирення, де викладена коротка історична довідка подій Другої світової війни. У Баришівці кожен бажаючий міг прикріпити квітку пам'яті до художньої інсталяції «В серці України мак пам'яті».

Молитвами, теплими словами згадали усіх, хто загинув у боротьбі з нацизмом у Другій світовій війні  й героїв сьогоднішніх – хто віддав своє життя за Україну у боротьбі з російською агресією.

Хай живе пам'ять про них у віках!

Слава Україні! Героям слава!

       Фото без опису                   Фото без опису

Фото без опису           Фото без опису

Фото без опису          Фото без опису

Фото без опису          Фото без опису  

        Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень