Відбулося засідання Броварської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 10.05.2023 14:27
Кількість переглядів: 340

           Фото без опису

10 травня 2023 року у Броварській районній військовій (державній) адміністрації під головуванням начальника Броварської районної військової адміністрації Володимира Майбоженка відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Участь у роботі комісії взяли заступник голови Броварської районної державної адміністрації Олексій Дорошенко, начальник відділу з питань цивільного захисту населення Броварської районної державної адміністрації Віктор Шибіко, члени комісії ТЕБ та НС представники, Броварського РУ ГУ ДСНС у Київській області, районного управляння поліції, Броварського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Київській області, Броварської  станції  екстреної медичної допомоги, КНП «Броварська багатопрофільна клінічна лікарня», Броварської районної філії ДУ «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»,  сектору оборони Броварського району, групи цивільно-військового співробітництва військової частини.

        Фото без опису  Фото без опису

На порядок денний комісії були винесені наступні питання:

1. Про розгляд та схвалення «Плану дій щодо готовності та реагування на спалах кору у Броварському районі».

2. Щодо готовності до запобігання та ліквідації пожеж у природних екосистемах, наявності і справності пожежної техніки, аварійно-рятувального обладнання, засобів протипожежного призначення та укомплектування працівниками відповідно до штатного розпису.

3. Про посилення заходів щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, сільгоспугідь, торфовищ, спалювання сухої природної рослинності, в тому числі водно-болотної рослинності, сухостою та сміття.

4. Про заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Броварського району Київської області.

Зокрема начальник Броварської районної філії ДУ «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олена Левченко, зазначила, що в Україні вже було виявлено два випадки захворювання на кір. Обидва – серед не щеплених осіб. Олена Левченко наголосила, що план дій щодо готовності та профілактики на спалах кору в районі, спрямований саме на те, щоб або ж не допустити розповсюжєення небезпечної хвороби, яка легко поширюється. Найкращим захистом проти кору є імунізація.

Районним управлінням ГУ ДСНС було проведено огляд щодо готовності до запобігання та ліквідації пожеж в природних екосистемах наявності і справності пожежної техніки, аварійно-рятувального обладнання, засобів протипожежного призначення та укомплектування працівниками відповідно до штатного розкладу Національного природного парку «Залісся» та Семиполківського лісництва ДП  «Київське лісове господарство», яке має у віданні ліси.

За результатами проведеного огляду надано оцінку стану готовності підприємства щодо забезпечення пожежної безпеки на підвідомчих їм територіям.

Стосовно третього питання порядку денного під час засідання комісії було вирішено дати доручення сільському, селищним та міським головам посилити контроль за спалюванням рослинності в заплавах річок і на торфовищах, стерні, сухостою та сміття на сільгоспугіддях і присадибних ділянках. А також провести наради з керівниками, головними інженерами, механіками, бригадирами тракторних бригад сільгосппідприємств щодо забезпечення пожежної безпеки на період збирання урожаю і заготівлі кормів. Постійно проводити серед населення роз’яснювальну робот стосовно дотримання правил пожежної безпеки. Представникам поліції – проводити рейди для виявлення порушників протипожежної безпеки та проведення відповідних профілактичних заходів.

Під час засідання комісії було озвучено, що на території Броварського району за  рішеннями органів місцевого самоврядування місця масового відпочинку населення відсутні, так як не відповідають вимогам облаштування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах. Зважаючи на це було вирішено дати доручення органам місцевого самоврядування стосовно оновлення попереджувальних табличок («Купатися заборонено» тощо). А також постійно проводити інформування населення стосовно правил поводження на воді. Проводити рейдові перевірки місць стихійного відпочинку поблизу водних об’єктів на території Броварського району Київської області.

Під час засідання комісії були надані відповідні протокольні доручення відповідальним особам.

            Фото без опису

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень