18 травня - Міжнародний день музеїв

Дата: 18.05.2023 08:24
Кількість переглядів: 86

       Фото без опису

Сьогоді у світі відзначається Міжнародний день музеїв.

Засноване свято в 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв. 

Для України цей день виходить далеко за межі професійного свята й має загальнонаціональне значення, адже здатність зберігати та збільшувати свою культурну спадщину свідчить про зрілість і духовний розвиток нації.
Завдяки самовідданій творчій праці тих, хто присвятив своє життя розвитку музейної справи, дбайливо зберігається й примножується спадщина, поєднується минуле, сьогодення й майбутнє, виховується почуття прекрасного, повага до народних традицій і любов до національного мистецтва.

У Броварському районі працюють три краєзнавчих музеї у м. Березань, м. Бровари та смт Баришівка, Баришівський музей Т.Г. Шевченка, шкільні та приватні музеї. Тож  щиро вітаємо всіх працівників музеїв зі святом!

Україна володіє безцінними музейними колекціями - археологічними, історичними й художніми. Це національна скарбниця, яка повинна бути доступна всім і саме працівники музеїв щоденно відкривають це багатство людям.

Кращий спосіб відзначити це свято - відвідати цікаву виставку всією сім'єю. У День музеїв кожна людина зможе знайти квест, майстер-клас або презентацію собі до смаку, а також залучити до дозвілля дітей.

Що приготували музейники України, аби цікаво провести цей день дивіться за посиланням: https://www.facebook.com/MCIPUkraine/posts/pfbid04sMvnYhksyYAaQT1jLZfpSg4ShcYDb3FnAAgXP2xg7tueYZ7QVrqNtoMEeGiSHEul

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень