Броварщина вшановує День пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 21.05.2023 09:00
Кількість переглядів: 171

                   Фото без опису

                Броварщина вшановує День пам’яті жертв політичних репресій.                                                          Биківня, як символ українських жертв

     В Україні щороку у третю неділю травня відзначається День пам'яті жертв політичних репресій. В цей день ми знову згадуємо жертв, які загинули від рук сталінських катів. Ми згадуємо тих, хто був ув’язнений у концтаборах або засланий на далекі безлюдні землі. Згадуємо знищених радянською владою священиків та віруючих. Згадуємо розкуркулених селян, розстріляну інтелігенцію та закатованих патріотів. 

  У Биківнянському лісі, що на Київщині, розташовані найбільші в Україні місця поховань. За історичними даними, у 1937–1941 роках, саме там були таємно поховані понад 100 тисяч репресованих комуністичною владою.  Биківнянські поховання є лише одним із багатьох численних масових поховань в Україні жертв комуністичного терору.

  Сьогодні жодних таємниць, замовчувань та викривлень у питаннях, які стосуються політичних репресій немає і не може бути.

    Тому ми повинні всі разом, як єдиний український народ, відновлювати свою історичну пам’ять. Ми повинні досліджувати свою правдиву історію і свідчити про неї перед майбутніми поколіннями.

    З кожним роком залишається все менше живих свідків того лихоліття. Наш обов'язок - берегти їхні спогади, передавати нащадкам правду про минуле та гідно вшановувати загиблих співвітчизників.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень