Представники Броварщини взяли участь у культурно-просвітницький експедиції«Шляхами Великого Кобзаря»

Дата: 22.05.2023 11:20
Кількість переглядів: 155

 

        Фото без опису

19 травня, напередодні дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі, відбулась культурно-просвітницька експедиція «Шляхами Великого Кобзаря», організована Київським обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи. Активну участь у заході взяли представники культурної галузі з шести громад Броварського району. Загалом 65 осіб долучилися до просвітницького заходу із 23 територіальних громад Київщини.

Метою експедиції було обєднання культурного активу області і знову осягнути глибину постаті нашого Великого Пророка. Співробітники Шевченківського національного заповідника в Каневі провели неймовірно захоплюючу екскурсію в музеї і по території заповідника. Біографія талановитого українця з непростою кріпацькою долею, його арешт, подробиці смерті, історія посмертної маски, амбіціозні проекти Шевченка та багато цікавинок від екскурсоводів, що люблять свою справу. Особливість і святість цього місця відчувалася в кожному куточку і це додавало заходу трепетної урочистості.

Символічно пролунав музичний твір «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні всіх учасників заходу на могилі Великого Кобзаря.

      Фото без опису

                Фото без опису           Фото без опису

                                Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень