При Київській ОВА створять координаційний центр підтримки цивільного населення під час війни

Дата: 23.05.2023 13:15
Кількість переглядів: 163

             Фото без опису

При Київській обласній військовій адміністрації з’явиться центр підтримки цивільного населення. Таке рішення було прийнято відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 травня 2023 року №470.

Мета Координаційного центру – підтримка та координація надання допомоги населенню, постраждалому внаслідок збройного конфлікту. Мова йде про внутрішньо

переміщених осіб, ветеранів війни, осіб з інвалідністю внаслідок війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України тощо.

Крім того, Координаційний центр має забезпечити ефективну взаємодію між органами виконавчої та місцевої влади, правоохоронними органами, громадськими об’єднаннями, волонтерами, представництвами в Україні міжнародних гуманітарних організацій під час вирішення питань щодо соціального захисту; надавати психосоціальну, медичну та правову допомогу постраждалому населенню.

Серед основних завдань Координаційного центру:

  • організація збору та оброблення інформації щодо нагальних потреб та проблемних питань постраждалого населення;
  • збір та узагальнення інформації щодо спроможності територіальних громад у задоволенні невідкладних потреб та вирішенні проблемних питань постраждалого населення. Йдеться про кадрові, матеріальні, технологічні ресурси об’єктів державної та комунальної форми власності, громадські ініціативи та проєкти міжнародної гуманітарної допомоги відповідної адміністративно-територіальної одиниці для забезпечення доступності постраждалого населення до всіх наявних у регіоні психосоціальних, медичних, освітніх, правових та інших послуг;
  • проведення аналізу діяльності надавачів соціальних послуг та моніторингу стану вирішення проблемних питань постраждалого населення;
  • консультаційна підтримка діяльності координаційних центрів територіальних громад;
  • взаємодія з міжнародними та національними організаціями, громадськими об’єднаннями, консультативно-дорадчими органами, іншими установами та організаціями, мета яких – вирішення проблемних питань постраждалого населення;
  • інформування населення щодо діяльності Координаційного центру та стану виконання відповідних регіональних цільових програм.

До Координаційного центру можуть долучитися представники громадських організацій, які займаються підтримкою та допомогою населенню, постраждалому внаслідок збройного конфлікту, зокрема внутрішньо переміщеним особам, ветеранам війни, особам з інвалідністю внаслідок війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, іншим постраждалим особам, а саме: соціальним захистом, забезпеченням житлом та зайнятості постраждалого населення, наданням психосоціальної, медичної та правової допомоги постраждалому населенню тощо.

Для цього необхідно подати свої кандидатури для включення до складу Координаційного центру. У листі необхідно зазначити прізвище, ім’я, по батькові; посаду; робочий та мобільний телефони, а також електронну адресу. Інформацію просимо надсилати за вказаною формою до 26 травня на електронну адресу: usznpchk@gmail.com.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень