Конституція – це надбання українського народу

Дата: 28.06.2023 08:33
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

 

Шановні жителі Броварщини!  Дорогі земляки!

Сьогодні, 28 червня 2023 року ми  відзначаємо 27-у  річницю прийняття Основного Закону України – Конституції.

День Конституції – насправді дуже велике державне свято. Адже 27 років тому був прийнятий головний нормативно-правовий акт держави, що став ядром для консолідації українського суспільства і фактично закріпив у світової спільноти розуміння того, що у світі є нова, суверенна, незалежна держава – Україна.

Конституція – це надбання українського народу. В ній відображається й наша багата історія, й наша європейська зорієнтованість. Цей документ є й основним законом держави, й моральним орієнтиром для громадян України.

Україна є правовою державою. Так визначено в Основному Законі. Головною цінністю є людське життя, а також повага до особи й недоторканності її прав та свобод. Конституція України насправді зорієнтована на людину та є однією з найдемократичніших у світі, особливо в частині дотримання прав та свобод громадян. Це визнала Венеціанська комісія. 

Й хоча Україна та українці мають, на жаль, великий досвіт життя в тоталітарній системі, нам завжди був притаманний дух свободи, що робить нас ближчими до Європи.

Зараз, в умовах повномасштабної війни, яку розв'язала проти України московія, ми захищаємо, перш за все нашу свободу  й незалежність. І цінності, закладені у нашу Конституцію, для кожного українця набирають ще більш глибинного змісту, оскільки ми в черговий раз змушені відстоювати наше право на вільний вибір у боротьбі з московською агресією.

У Конституції закріплено суверенітет Української держави на всій її території. І захист цієї суверенної території є найважливішою задачею держави й кожного з нас. І ми обов'язково звільнимо всі наші землі й на них знову буде діяти українська, демократична, орієнтована на людину та її права, найгуманніша найдемократичніша в світі  Конституція!

А сьогодні дозвольте вам побажати, перш за все, Перемоги над ворогом! Після Перемоги ми будемо працювати над відновленням й розбудовою нашої держави. І хай ця робота буде нелегкою й тривалою, але ми впораємося!

А зараз кожен на своєму місці докладаймо всіх зусиль для наближення Перемоги!

За волю! За свободу! За майбутнє наше, наших дітей та онуків! Слава Україні!

 

Начальник Броварської районної

військової адміністрації                                           Володимир МАЙБОЖЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень