При Міністерстві відновлення створюється Проєктний офіс DREAM

Дата: 05.07.2023 10:51
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України (Міністерство відновлення) спільно з Агентством відновлення у співпраці з Open Contracting Partnership створюють Проєктний офіс розробки і впровадження цифрової екосистеми управління відновленням – Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management (DREAM). Про це вони повідомили на своєму сайті.

Головним завданням Проєктного офісу є розроблення і впровадження функціонала екосистеми DREAM, інтеграція реєстрів та систем, наповнення сторінок проєктів та громад, створення аналітичних інструментів, залучення ключових користувачів до роботи з екосистемою, комунікація з ключовими стейкхолдерами, проведення навчань із використання екосистеми тощо.

До складу Проєктного офісу входить напрямок ІТ-розробки, напрямок роботи з користувачами та комунікаційний напрямок. Експерти Проєктного офісу допоможуть налагодити роботу з DREAM користувачам системи, а також ключовим стейкхолдерам відновлення – як всередині України, так і за її межами.

DREAM – це державна електронна екосистема, яка забезпечить єдиний цифровий маршрут для всіх проєктів відбудови. Вона збиратиме всі дані по проєктах в режимі онлайн, відображатиме ці дані у вигляді зручних таблиць, графіків та діаграм, та забезпечить публікацію відкритих даних відповідно до глобального стандарту Open Contracting Data Standard.

Розроблення DREAM була ініційована Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Агентством відновлення та Коаліцією громадських організацій RISE Ukraine у 2022 році. Фінансування розроблення здійснюється в рамках проєктів Open Contracting Partnership та організацій-членів Коаліції RISE Україна, зокрема Transparency International Ukraine та Офісу ефективного регулювання BRDO, за підтримки Британського Уряду. 

Під час конференції Ukraine Recovery Conference (URC) 2023 в Лондоні відбулася презентація публічного модуля цифрової екосистеми управління відновленням – Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management (DREAM).

Публічний модуль екосистеми доступний за посиланням https://dream.gov.ua/ та дозволяє переглядати дані про проєкти в розрізі секторів, громад та регіонів. Крім того, в DREAM стали доступні дані по інвестиційних проєктах і проєктах державно-приватного партнерства.

Наразі публічна інформація в DREAM доступна англійською мовою, українська версія даних буде презентована в липні 2023 року. З березня 2023 року екосистема працює в пілотному режимі, і за цей час представники громад і регіонів, центральних органів влади вже внесли понад 6000 проєктів і проєктних ідей. Повний функціонал екосистеми DREAM стане доступним в березні 2024 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень