Проєкт покликаний створити рівні можливості для кожного та кожної, хто бажає навчитися керувати автомобілем.

Дата: 20.07.2023 11:03
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

Через війну кількість осіб з інвалідністю зростає не лише серед захисників та захисниць, а й серед цивільних. Тому в системі МВС створили не просто автошколи, а комплексну державну послугу, яка сприятиме адаптації цієї категорії населення до керування транспортними засобами. Разом з тим, вони охоплять і тих людей, які набули інвалідність ще до війни або мають вроджену інвалідність та уже давно мають намір стати водієм.

У спеціально адаптованих автошколах, людина проходить теоретичний та практичний курс водіння автомобілем з ручним керуванням. Далі учні складуть іспит та отримають посвідчення водія у сервісних центрах МВС. Вони знаходяться неподалік автошкіл і є повністю інклюзивними. У вас буде можливість отримати посвідчення на право керування транспортним засобом категорії В
, або пройти навчання/перенавчання на автомобілі з ручним керуванням.

Наші переваги:
сертифіковані та спеціально розроблені навчальні програми, адаптовані до потреб осіб з інвалідністю;
сертифіковані та сучасні учбові автомобілі з ручним керуванням;
навчання і складання іспитів в інклюзивних приміщеннях;
досвідчені викладачі, які зрозуміють та допоможуть;
можливість індивідуального навчання за зручним графіком.

В Автошколах знайдуть підхід до кожного, щоб ви могли отримати якісні та доступні послуги. Якщо ви не можете приїжджати на очні заняття – є можливість вчитися онлайн. На практичні заняття вам таки доведеться приїхати, проте графік може бути гнучким.

Щоб долучитися до Автошколи, вам необхідно пройти медико-соціальну комісію та отримати довідку про причину та групу інвалідності, медичний огляд для того, щоб отримати довідку про можливість керувати транспортним засобом, обрати автошколу для теоритичної та практичної підготовки.  

Подайте до навчального закладу необхідний пакет документів: заяву на імя директора автошколи, копію паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство чи спеціальний статус, копію одного з передбачених Податковим кодексом України документів з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків або повідомлення про відмову від його прийняття, також потрібна медична довідка та кольорова фотографія 3,5 х 4,5

Де знайти?

Автошколи для осіб з інвалідністю працюють і приймають охочих у п’яти регіонах України (Київська, Львівська, Хмельницька, Кіровоградська та Дніпропетровська області).

Записатися на навчання й отримати послуги з водіння зручно та доступно за адресами:

Національна академія внутрішніх справ. Київська область, с. Віта-Поштова
(Навчально-науковий інститут №1).
Тел: (067) 503-56-18; (096) 508-15-68

Харківський національний університет внутрішніх справ. Хмельницька область, м. Кам'янець-Подільський, вул. ЛесіУкраїнки,14-а. 

Тел.: (067)968-08-28;  (063) 969-04-33;

Донецький державний університет внутрішніх справ. Кіровоградська область, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 1.

Тел.: 096 082 49 21; (097) 517-88-82; (066) 857-00-47;

Львівський державний університет внутрішніх справ. Львівська область, м. Львів, вул. М. Кривоноса, 1.  

Тел.: (032)261-57-01; (067) 407-42-88; (067) 924-04-24;

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ. Дніпропетровська область, м. Дніпро, проспект Гагаріна, 26.

Тел.: (067) 636-97-40.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень