У 5 громадах Київщини – переможницях конкурсу «Ми вдома – в Україні!» запрацювали літні дитячі клуби

Дата: 31.07.2023 15:03
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

У Київській області 5 територіальних громад стали переможницями конкурсу «Ми вдома – в Україні!». Сквирська, Ірпінська, Калинівська, Бородянська та Згурівська громади матимуть змогу організовувати активне літнє дозвілля для учнівської молоді із залучення дітей ВПО в межах ініціативи Summer Clubs «Ми вдома – в Україні». Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

За фінансової та організаційної підтримки швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» у 9 закладах освіти громад-переможниць протягом літа будуть працювати літні дитячі клуби.

31 липня уже розпочинають роботу клуби в Бородянській, Ірпінській, Калинівській та Сквирській громадах. Табірні зміни працюватимуть на базі закладів освіти територіальних громад упродовж серпня. За цей час 800 дітей матимуть змогу відпочити, поспілкуватися й отримати корисні навички.

Загалом цього літа 50 громад із різних областей України стали переможницями в конкурсі, який проводила ГО «Розвиток громадянських компетентностей в Україні».

Довідково.

Ініціатива DECIDE Summer Clubs 2023 «Ми вдома – в Україні» – це:

  • навчання активного громадянства, демократії і прав людини, медіаграмотності та безпеки в школі та громаді;
  • надання психологічної підтримки через активності із застосуванням арттерапії;
  • ігри та квести з історії громади;
  • спортивні активності на тему здорового харчування і здорового способу життя.

Ініціативою передбачене онлайн-навчання залучених педагогічних працівників та забезпечення необхідним обладнанням і матеріалами.
 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень