ЦНАПи Київщини за пів року надали близько 460 тисяч адмінпослуг

Дата: 02.08.2023 14:30
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

За підсумками І півріччя 2023 року мешканці Київської області отримали близько 460 тисяч адміністративних послуг. На сьогодні центри надання адміністративних послуг надають 572 види послуг та продовжують їх розширювати. Про це повідомили в Департаменті економіки Київської ОВА.

Найбільш затребуваними є:

  • послуги реєстрації місця проживання – надано понад 168 тисяч;
  • державна реєстрація нерухомого майна – понад 86 тисяч;
  • послуги соціального характеру – понад 61 тисяча. Зокрема, видано понад 12 тис. довідок ВПО, які можна отримати у 54 ЦНАПах, та 8742 повідомлень про пошкоджене нерухоме майно.

Також у 50 центрах надання адміністративних послуг Київщини можна отримати послуги з державної реєстрації юридичних осіб, ФОПів та громадських формувань. У 58  ЦНАПах надають послуги з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Послуги Державної міграційної служби України з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі  ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон доступні в 24 центрах, з видачі посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів – у 5, а також 44 ЦНАПи надають послугу «єМалятко».

Крім того, ЦНАПи підвищують рівень доступності. Так, 37 ЦНАПів забезпечують онлайн-консультування суб’єктів звернення, 26 – надають можливість дізнатися про процес розгляду справи онлайн. У 63 центрах є доступ відвідувачів до вільного WI-FI, а 35 – мають місця для самообслуговування відвідувачів.

Після деокупації регіону ЦНАПи постійно вдосконалюють систему надання адміністративних послуг, щоб мешканці, які проживають у віддалених населених пунктах,могли отримати необхідні документи та послуги безпосередньо за місцем проживання. Центри запрацювали в Зазимській та Калинівській громадах Броварського району. Тепер доступ до адміністративних послуг для мешканців Київщині став ще ближчим та зручнішим.

Загалом станом на 1 липня у регіоні функціонують 66 ЦНАПів, 3 територіальні підрозділи та 155 віддалених робочих місць. 

Нагадаємо, що завдяки підтримці Міністерства цифрової трансформації України, ПРООН, ЄС та Уряду Канади 15 червня в Іванкові відкрили новий сучасний модульний ЦНАП. А вже у липні за підтримки шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» центр надання адміністративних послуг Іванківської селищної ради отримав автомобіль та комплект обладнання для мобільного ЦНАПу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень