Літні чемпіонати України з плавання: 20 медалей в доробку Київщини

Дата: 05.08.2023 09:00
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

У Полтаві відбулися два літні чемпіонати України з плавання: один – серед молоді та юніорів, а інший – серед дорослих спортсменів у категорії «абсолют». Представники Київської області здобули 20 медалей. Про це повідомили в Управлінні молоді та спорту Київської ОВА.

Так, серед молоді та юніорів Степан Бабенко здобув два титули чемпіона України в 100 м та 50 м брасом. Тимофій Ковальчук став чемпіоном України в дисципліні 200 м брасом та віцечемпіоном на дистанції 100 м. Бронзовим призером у плаванні брасом на 200 м та на 100 м став Ярослав Бариляк. На дистанції 50 м брасом спортсмен став срібним призером.

Таким чином п’єдестал пошани в плаванні на 100 м повністю належав збірній Київщини: Степан Бабенко, Тимофій Ковальчук та Ярослав Бариляк.

Також серед переможців: Євген Тарасов, який виборов дві бронзи серед молоді у плаванні вільним стилем на дистанції 50 м та 100 м. Тимур Омельченко здобув чотири нагороди: два срібла батерфляєм серед молоді на 100 і 50 м та дві бронзи на 200 м батерфляєм серед молоді й на 100 м батерфляєм серед чоловіків. Даніїл Ткаченко переміг двічі у плаванні на спині на дистанції 50 та 100 м.

Поліна Латишева у змаганнях жінок на 50 м батерфляєм посіла друге місце. Марія Дивак у плаванні вільним стилем на дистанції 50 м посіла 3 місце серед жінок. Валерія Житарюк посіла третє місце у плаванні батерфляєм на 100 м у змаганнях молоді та 3 місце у змаганнях жінок.

Змагання провели в спортивно-видовищному комплексі «Акварена». Участь у них взяли 445 плавців та плавчинь із 19 областей України.

Вітаємо наших переможців та пишаємося їхніми здобутками!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень