Національно-патріотичне виховання молоді: відбувся семінар «Школа виховників Джур – V»

Дата: 08.08.2023 13:19
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

У Переяславі провели Всеукраїнський семінар-тренінг «Школа виховників Джур – V» із підготовки виховників дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Про це повідомили в Управлінні молоді та спорту Київської ОВА.

Метою Школи є підготовка виховників до створення та забезпечення діяльності осередків гри «Джура» за єдиними національними стандартами та ціннісними орієнтирами Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2020-2025 роки. Захід був спрямований на підготовку громадських активістів, які залучаються до організації і проведення Всеукраїнської гри.

Учасниками тренінгу стали представники громадськості, освітяни та молодіжні працівники з різних областей України, зокрема Київської.

Організаторами заходу виступили Міністерство молоді та спорту України та Управління молоді та спорту Київської обласної військової адміністрації у співпраці з Міністерством внутрішніх справ України, Департаментом освіти і науки Київської обласної військової адміністрації, Київським обласним молодіжним центром, Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, Центром творчості дітей та юнацтва Київщини й Університетом Григорія Сковороди в Переяславі.

Загалом «Школа виховників Джур» проводиться з ціллю залучення молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності й територіальної цілісності України та вишкільних кадрів для формування оборонної свідомості у дітей та молоді.

Нагадаємо, що основною метою Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), яку проводять щорічно в усіх областях, є виховання юних патріотів на засадах національної гідності й активної громадянської позиції, а також пропагування здорового способу життя. Гра стала невід’ємною складовою національно-патріотичного виховання молоді та проводиться на прикладі козацько-лицарських військових традицій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень