Бібліотеки отримають 25 тисяч книжок від британських видавництв

Дата: 11.08.2023 09:00
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

До кінця 2023 року українські бібліотеки можуть отримати 25 тисяч книжок від британських видавництв. Про це повідомили в Департаменті культури та туризму Київської ОВА.

Це стало можливим завдяки спільній ініціативі організації Український ПЕН, британського благодійного фонду Book Aid International, Міжнародного ПЕН та компанії «Нова пошта».

Книги англійською для дорослих, підлітків та дітей доставлять в офіс Українського ПЕН. Потім літературу розподілятимуть між бібліотеками відповідно до їх запитів.

До цього було проведене опитування серед бібліотек у різних регіонах України. Найбільший запит із боку книгозбірень є на видання англійською мовою для дітей та підлітків – це художня література, нонфікшн і книги для вивчення англійської. Також серед запитів були класика, біографії, мемуари, репортажі, есеї, видання для саморозвитку та сучасна проза.

Щоб отримати книжки для бібліотек, необхідно заповнити онлайн форму до 1 вересня включно.

Деталі – за посиланням.

Довідково.

У червні 2022 року Український ПЕН розпочав проєкт «Незламні бібліотеки». У рамках цієї ініціативи організація збирає і передає нові книжки українською та англійською мовами для бібліотек на звільнених і прифронтових територіях, які постраждали через війну Росії проти України. Проєкт підтримують іноземні партнери, українські видавництва та небайдужі українці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень