Щодо надання послуг з державної реєстрації актів цивільного стану

Дата: 11.08.2023 12:30
Кількість переглядів: 230

Фото без опису

Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Центру обслуговування «Прозорий офіс» виконавчого комітету Броварської міської ради Броварського району Київської області запрошує жителів Броварської територіальної громади, внутрішньо переміщених осіб, гостей міста отримати послуги з державної реєстрації актів цивільного стану: народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті.

У зв’язку з введенням воєнного стану в Україні та відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» змінився порядок надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, зокрема йдеться про повну екстериторіальність, тобто державна реєстрація актів цивільного стану проводиться будь-яким органом державної реєстрації актів цивільного стану за зверненням заявника або законного представника за довіреністю.

У разі подання заяви про державну реєстрацію смерті, до неї додаються:

  • документ, який підтверджує факт смерті – лікарське свідоцтво про смерть виданий закладом охорони здоров’я
  • паспортний документ померлого (за наявності)
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності)
  • військово-облікові документи (за наявності)
  • паспорт заявника

    Заява про державну реєстрацію смерті подається не пізніше трьох днів з дня настання смерті чи виявлення трупа, а в разі неможливості одержання лікарського свідоцтва про смерть – не пізніше п'яти днів.

Державна реєстрація народження фізичної особи та її походження здійснюється батьками не пізніше одного місяця від дня народження дитини. Із заявою про державну реєстрацію народження одночасно подаються:

  • документ, який підтверджує факт народження – медичний висновок про  народження (медичне свідоцтво про народження), виданий закладом охорони здоров’я
  • паспорт або паспортні документи, що посвідчують особи батьків
  • свідоцтво про шлюб (у разі реєстрації шлюбу)
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків

Для державної реєстрації шлюбу жінкою та чоловіком особисто подається заява про державну реєстрацію шлюбу до органу державної реєстрації актів цивільного стану за їх вибором. Якщо жінка або чоловік не можуть через поважні причини особисто подати таку заяву, справжність підпису, на якій засвідчено нотаріально, можуть подати їх представники. Повноваження представника мають грунтуватися на нотаріально посвідченій довіреності.

При поданні заяви про державну реєстрацію шлюбу чоловік та жінка пред’являють:

  • паспорт або паспортний документ
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків

Особи, які раніше перебували в шлюбі, можуть зареєструвати повторний шлюб за умови пред’явлення документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, свідоцтво про смерть одного з подружжя).

За державну реєстрацію шлюбу справляється державне мито у розмірі - 0,05 неоподаткованого мінімуму доходів громадян (0,85 грн.).

Державна реєстрація народження та смерті провадиться безоплатно. Нагадуємо, що дані послуги можна отримати за адресою: місто Бровари, вул. Героїв України, буд. 18, консультації за телефонами Центру: (04594) 6 49 50.

Графік роботи:

8.00 до 17.00  (понеділок – четверг)

8.00 до 15.45 (п’ятниця)

технічна перерва: 12.00 – 12.45


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень