Допомога "людям у втраті": понад тисяча соцпрацівників пройшли тренінги для роботи з родинами загиблих військових

Дата: 21.08.2023 12:30
Кількість переглядів: 96

 

Фото без опису

 

Під час повномасштабної війни в Україні соціальні працівники, окрім звичних функцій надання соціальної допомоги (наприклад, роботи з догляду за людьми похилого віку, людьми з інвалідністю, одинокими непрацездатними громадянами похилого віку) працюють з родинами загиблих військовослужбовців. 

Така робота потребує фахового підходу і вміння налагоджувати якісну комунікацію, спілкуватися і надавати допомогу «людям у втраті».

Для опанування технік допомоги і самодопомоги, роботи з емоціями, покращення вміння налагоджувати контакт, понад 1110 соціальних працівників пройшли навчання в рамках проєкту «Якісне спілкування між представниками соціальної сфери та членами родин загиблих (померлих) героїв війни».

Учасники тренінгів на прикладі реальних кейсів мали можливість розбирати складні випадки взаємодії з такими родинами. 58 тренінгів, у яких брали участь соціальні працівники з 23 областей країни, були спрямовані на вивчення механізму побудови комунікації та надання підтримки. 

Проєкт є спільним і реалізується Мінсоцполітики, БФ «ТАПС» та ГО «ТАПС-Україна», дякуємо партнерам за підтримку.

Нагадаємо, Мінсоцполітики спільно з партнерами проводить також навчання спеціалістів у сферах протидії домашньому насильству, раннього втручання,  психосоціальної підтримки вразливих груп населення, побудови системи соціальної освіти в тергромадах тощо.

Міністерство соціальної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень