Управління освіти та науки інформує

Дата: 21.08.2023 14:30
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Другий рік поспіль освітній процес в нашій країні розпочинається в умовах воєнного стану. Але діти, батьки та працівники закладів освіти з нетерпінням чекають початку нового 2023/2024 навчального року. На сьогодні головним завданням влади є створення безпечних умов для навчання та виховання дітей, збереження їх життя та здоров’я.

Відповідно до розпорядження міського голови від 08.08.2023 № 120-ОД було створено комісію щодо перевірки стану готовності закладів освіти до роботи у новому навчальному році. Члени комісії з 14.08.2023 по 18.08.2023 переглянули кожен заклад освіти громади та надали відповідні рекомендації. Працівниками Броварської районної філії Державної установи «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» проведено лабораторні дослідження питної води на відповідність державним стандартам та гігієнічні змиви щодо забезпечення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму в закладах освіти.

За результатами обстеження встановлено, що усі заклади підготовлені до початку навчального року. Вони мають міцну огорожу, території достатньо освітлені. Сучасно оформлені клумби, використовується ландшафтний дизайн. Є різні види насаджень: кущі, плодові дерева, декоративні рослини, що забезпечує не лише комфортні та естетичні умови, а й можливість дітям перебувати на чистому повітрі.

У деяких закладах освіти запроваджено сучасну пропускну систему та відеоспостереження, завдяки яким здійснюється контроль відвідувачів. На випадок дій в екстрених ситуаціях у закладах встановлено «тривожну кнопку», а також систему пожежної сигналізації. Заклади забезпечені генераторами.

Приміщення закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти мають необхідні меблі, посібники та підручники, а харчоблоки та їдальні - відповідне холодильне та технологічне обладнання, погоджене сезонне чотиритижневе меню. Наявні укомплектовані медичні блоки.

Основні зусилля були зосереджені на підготовку укриттів, оскільки першочерговим завданням є охоплення всіх учнів офлайн-навчанням. На даний час ще тривають ремонтні роботи у тимчасових укриттях ліцеїв. Але підрядники запевняють, що вони будуть завершені до початку нового навчального року. Хочеться відмітити, що збільшено площу укриттів у ліцеях № 2, № 3, № 5, № 6, № 7, № 8, № 10. Облаштовуються стаціонарні вбиральні, заплановано встановити вентиляційні системи.

Тож,за два тижні в кожному закладі освіти Броварської міської територіальної громади розпочнеться новий 2023/2024 навчальний рік: пролунає перший дзвоник у ліцеях, задзвенить дитячий сміх у садочках, а батьки та працівники закладів будуть охоче допомагати нашим дітям зростати здоровими та щасливими і разом вірити в найскорішу ПЕРЕМОГУ України.

Управління освіти та науки

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень