Відбулася координаційна зустріч представників Київської ОДА та агенцій ООН й інших міжнародних організацій, які надають допомогу Україні

Дата: 28.08.2023 08:00
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

Відбулася координаційна зустріч представників Київської ОДА та агенцій ООН й інших міжнародних організацій, які надають допомогу Україні. Учасники розглянули нагальні виклики та актуальні проблемами, щоб створити спільну візію їх вирішення та задоволення потреб Київської області.

Київську область на заході представляли заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Леся Карнаух, представники управління міжнародного співробітництва, департаментів охорони здоровʼя, освіти, цивільного захисту, соціального захисту КОДА, а також Агенції регіонального розвитку. 

Також до зустрічі долучилися представники Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine, Фонду Народонаселення ООН в Україні, Міжнародної організації з міграції в Україні, ГО «Північний хаб», Асоціації саперів України, ГО «Істок», Польської медичної місії та інших організацій. 

Під час зустрічі сторони обговорили такі питання:

  • подальша підтримка соціально вразливих категорій населення, у тому числі ВПО;
  • актуальність постійної координації дій обласної та місцевої влади Київщини з організаціями розвитку задля максимального покриття пріоритетів із відновлення регіону;
  • потреба в розмінуванні сільськогосподарських земель у межах Київської області;
  • збільшення кількості систем оповіщення та сховищ для захисту цивільного населення в надзвичайних ситуаціях;
  • створення більшої кількості ліжко-місць для реабілітації населення.

«Такі зустрічі, як ця, надзвичайно необхідні для подолання наслідків війни в регіоні. Станом на серпень 2023 року Київщина отримала величезну допомогу від співпраці з ООН і пов’язаними міжнародними організаціями, проте все ще потребує масштабного відновлення і підтримки населення», – зазначила заступниця голови КОДА Леся Карнаух.

На заході також був присутній директор Агенції регіонального розвитку Київської області Олександр Ваховський. Він розповів про створення та функціонування Регіонального офісу міжнародного співробітництва Київської області, як ключового інструменту координації дій регіональних та місцевих влад у співпраці з партнерами.

«РОМС – це в перспективі саме такий інструмент, завдяки якому зусилля громад та обласної влади щодо взаємодії із нашими міжнародними партнерами будуть доповнювати один одного. Тому ми і спрямовуємо зусилля на налагодження та координацію всіх напрацювань, які мають зробити Київщину безпечнішою, комфортнішою, розвиненішою, тобто виконати всі ті завдання та пріоритети, які визначені як першочергові», – зазначив Олександр Ваховський.

Такі зустрічі будуть регулярними, адже лише спільними зусиллями можливо забезпечити потреби населення Київської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень