Посилення спроможності ЦНАПів деокупованих та постраждалих громад обговорили на всеукраїнському заході

Дата: 01.09.2023 08:00
Кількість переглядів: 144

Фото без опису

Днями в Києві провели всеукраїнський захід на тему: «Посилення спроможності громади надавати публічні послуги мешканцям». Зустріч керівників ЦНАПів деокупованих та постраждалих громад Київської, Житомирської, Запорізької та Чернігівської областей провели в рамках проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні». Про це повідомили в Департаменті економіки Київської ОВА.

Мета заходу – наближення доступності адміністративних послуг для всіх груп населення, підвищення якості сервісу та збільшення швидкості обслуговування.

Учасники зустрічі обговорили можливості розвитку мережі ЦНАПів та покращення надання адміністративних послуг, зокрема створення єдиного вікна для обслуговування ветеранів і ветеранок, а також питання інклюзивності при наданні послуг.

Директорка Департаменту економіки Київської обласної військової адміністрації Наталія Погребна розповіла про діяльність ЦНАПів Київщини в умовах воєнного стану та поділилася ефективними рішеннями, які вже впроваджені на території пристоличного регіону, щоб ЦНАПи були не просто місцем, де надають адмінпослуги, а стали центрами надання активної підтримки кожному громадянину.

У заході взяли участь представники Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства у справах ветеранів України, представників проєкту PROSTO та обласних адміністрацій.

Проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» фінансується Урядом Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку Sida та забезпечує посилення здатності місцевих органів влади надавати якісні послуги мешканцям, зокрема допомагає постраждалим від військової агресії громадам відновити доступ до адміністративних та інших публічних послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень