Київщина залучає міжнародних партнерів для розширення доступу до медичних послуг

Дата: 02.09.2023 10:00
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

У смт Баришівка відбулося засідання круглого столу щодо розширення можливостей надання медичних послуг у найвіддаленіших громадах Київської області. Захід провели з ініціативи Київської обласної військової адміністрації у рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

У засіданні взяли участь заступниця голови Київської ОДА Леся Карнаух, представники КОДА, органів місцевого самоврядування та міжнародної організації «Pact, Inc.».

Учасники засідання розглянули проблемні питання, пов’язані з поверненням медичних послуг на постраждалі внаслідок збройної агресії рф території Київської області. Також обговорили особливості організації роботи мобільних медичних команд та запровадження в пристоличному регіоні пілотного проєкту «Мобільні аптечні пункти».

«Дієвим варіантом забезпечення доступу до медичної допомоги в таких регіонах є створення мобільних мультидисциплінарних бригад та запровадження сервісу транспортування пацієнтів. Це дозволить покращити доступ до терапевтичної, консультативно-медичної та психологічної допомоги населенню», – зазначила Леся Карнаух.

Крім того, представники Київської обладміністрації, Департаменту охорони здоров’я КОДА та міжнародної організації «Pact, Inc.» підписали тристоронній меморандум про співпрацю з метою забезпечення сталості у відновленні доступу до медичних послуг і створення нових сервісів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень