Стартує Саміт перших леді та джентльменів за ініціативою першої леді Олени Зеленської

Дата: 05.09.2023 09:00
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

6 вересня в Києві відбудеться Саміт перших леді та джентльменів, який уже втретє проходитиме в Україні за ініціативою першої леді Олени Зеленської. Цього року тема Саміту: «Ментальне здоров’я: стійкість та крихкість майбутнього».

Саміт не обмежиться Україною, а буде присвячений благополуччю людей у всьому світі, які постраждали або можуть постраждати від наслідків війни чи інших криз. Для обговорення на заході запрошуються перші леді й джентльмени з усього світу, а також світові зірки, лідери думок, експерти та інші почесні гості, які переймаються темою ментального здоров’я. Психічне здоров’я є невід’ємною частиною людського благополуччя, тому розвиток людського капіталу в усьому світі можливий лише за умови належної уваги до цієї сфери.

Третій Саміт перших леді та джентльменів зосередиться на найбільш нагальних питаннях, щоб разом створити краще майбутнє. Зокрема:

  • сила і слабкість визнавати й обговорювати виклики у сфері ментального здоров’я відкрито, без стигматизації таких проблем;
  • вплив війни на ментальне здоров’я;
  • необхідність надання найвищого пріоритету проєктам у сфері популяризації підтримки ментального здоров’я: підвищення помітності проблеми в суспільстві, промоція грамотності у сфері ментального здоров’я, боротьба зі стигматизацією тощо;
  • ментальне здоров’я сьогоднішніх підлітків – що ми можемо зробити для того, щоби подбати про ментальне здоров’я молодих людей, які за 15 років визначатимуть майбутнє людства.

Трансляція Саміту відбудеться за посиланням або в ефірі Національного телемарафону.

Більше інформації – на сайті Саміту.

Довідково.

Саміт перших леді та джентльменів був започаткований першою леді України Оленою Зеленською у 2021 році. Він об’єднує перших леді та джентльменів світу з метою створення міжнародної діалогової платформи, яка сприятиме розв’язанню гуманітарних проблем по всьому світу та реалізації спільних проєктів задля добробуту людей.

Місія саміту – посилювати м’яку силу перших леді та джентльменів світу в розв’язанні глобальних проблем людства. Сприяти формуванню і розвитку міжнародних партнерств задля вирішення гуманітарних проблем людства. Поширювати найкращий досвід з діяльності перших леді та джентльменів у подоланні гуманітарних проблем на глобальному рівні. Просувати  людиноцентричний підхід до розв’язання глобальних гуманітарних проблем. Втілювати спільні проєкти у гуманітарній сфері на міжнародному рівні. Залучати підтримку перших леді та джентльменів, а також експертів і лідерів думок по всьому світу для спільних гуманітарних проєктів у різних країнах світу.

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень