На Київщині з початку року 442 особи з числа зареєстрованих безробітних пройшли професійне навчання

Дата: 08.09.2023 08:00
Кількість переглядів: 99

Фото без опису

У Київській області з початку 2023 року 442 особи з числа офіційно зареєстрованих безробітних пройшли професійне навчання. Про це повідомили в Київському обласному центрі зайнятості.

За сприяння обласної служби зайнятості профнавчання пройшли такі категорії громадян:

  • 105 осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню;
  • 21 особа з інвалідністю;
  • 35 вимушено переміщених осіб;
  • 121 особа із числа молоді до 35 років.

Загалом від початку цього року 24,5 тисячі осіб було охоплено профорієнтаційними послугами.

Зокрема, фахівці центрів зайнятості тісно співпрацюють зі школами Київської області. Вони проводять для учнівської молоді індивідуальні та групові профконсультації з метою формування у дітей реального погляду на вибір майбутньої професії.

У центрах зайнятості пристоличного регіону профорієнтаційні послуги надають усім соціальним групам та віковим категоріям осіб, які звертаються за допомогою в працевлаштуванні.

Також для безробітних організовують професійне навчання. Таке навчання організовується на замовлення роботодавця або для самозайнятості особи, якщо людина вирішила зайнятися підприємницькою діяльністю. Професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних спрямовані на здобуття і вдосконалення професійних знань, умінь та навичок, що в подальшому сприятиме підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень