Принципи безбар’єрності: ЦНАПи Київщини облаштовують з урахуванням потреб усіх громадян

Дата: 08.09.2023 10:00
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

У Київській обласній військовій адміністрації відбулась онлайн-зустріч на тему: «Облаштування приміщень центрів надання адміністративних послуг з урахуванням потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення». Зустріч провели фахівці Департаменту економіки та Департаменту містобудування та архітектури КОВА в рамках виконання Плану заходів з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Київській області на 2023-2024 роки.

Учасники обговорили проблемні питання, які виникають при створенні та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг. Фахівці поділилися напрацюваннями та рекомендаціями у створенні умов, за яких громадяни мають можливість отримати державні послуги в ЦНАПах без зайвих перешкод та бар’єрів, враховуючи фізичну та інформаційну доступність.

Директорка Департаменту економіки КОВА Наталія Погребна розповіла про реалізацію принципів безбар’єрності та подальші плани щодо облаштування приміщень ЦНАПів Київщини з урахуванням потреб усіх груп населення, щоб вони могли вільно користуватися послугами, які надають адміністративні центри.

А саме, майже всі приміщення вже облаштували пандусами та місцями для розміщення дитячих візків. Більшість ЦНАПів мають сходи з поруччями. У половині центрів є санітарні кімнати для маломобільних громадян. Також триває встановлення інформаційних табличок і вивісок для людей із порушенням зору, дисплеїв і табло для візуалізації інформації, оснащення приладами посилення звуку. 

У зустрічі взяли участь спікери з Міністерства цифрової трансформації України, Спілки громадських організацій людей з інвалідністю Києва та представники Київської обладміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень