Документальну спадщину «Бабин Яр» включили до Міжнародного реєстру ЮНЕСКО

Дата: 08.09.2023 15:00
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

Україна отримала всесвітнє визнання документальної спадщини Бабиного Яру, яка була внесена до Міжнародного реєстру Програми «Пам’ять світу» ЮНЕСКО. Цей статус було надано за підсумками розгляду номінаційної форми, яку подали Державна архівна служба України спільно з сімома українськими архівами, які зберігають оригінальні документи про події Голокосту, та Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр». Про це повідомили в Державному архіві Київської області.

Основою для отримання статусу від ЮНЕСКО став унікальний онлайн-простір Меморіального центру, в якому міститься понад 3,5 мільйона документів із 13 архівів України.

Так, з кінця 2019 року Державний архів Київської області у співпраці з Меморіальним центром зробив майже 1,5 млн копій архівних документів. Серед них – колекція документів про події вересня 1941 року, які сталися в Бабиному Яру, зокрема список понад 2 тисяч імен розстріляних людей.

7 вересня біля Символічної синагоги відбулося офіційне вручення сертифікатів про включення документальної спадщини «Бабин Яр» до Міжнародного реєстру ЮНЕСКО.

Організаторами заходу виступили Державна архівна служба України та Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр». Також були присутні представники Міністерства закордонних справ України та архівних установ.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень