Міжнародний Медичний Корпус та Київська обласна державна адміністрація підписали Меморандум про співпрацю

Дата: 12.09.2023 09:00
Кількість переглядів: 182

Фото без опису

Представники Київської обласної державної адміністрації та Міжнародного Медичного Корпусу (International Medical Corps) підписали Меморандум про співпрацю. Сторони домовилися про спільну реалізацію проєктів із соціального та економічного розвитку Київщини.

Так, Міжнародний Медичний Корпус від початку повномасштабного вторгнення надає допомогу 11 медичним закладам Київщини. Також організація підтримує реабілітаційні відділення пристоличного регіону, де отримують відновлювальне лікування військовослужбовці. Мова йде про Київський обласний центр ментального здоров’я у смт Ворзель та Броварську багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування.

Крім того, ММК активно впроваджує для медиків Київщини навчальні тренінги mhGAP – Програма подолання прогалини у сфері психічного здоров’я. Ця програма є частиною пріоритетного проєкту Міністерства охорони здоров’я України в межах впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Київську обласну державну адміністрацію представляла заступниця голови КОДА Леся Карнаух. Від Міжнародного Медичного Корпусу Меморандум підписав директор Представництва ММК в Україні Метью Стірнс.

«Маємо надію, що співробітництво органів влади з міжнародними організаціями буде і в подальшому плідним. Очікуємо на реалізацію спільних проєктів, над якими вже розпочалась робота», – наголосила Леся Карнаух.

Залучення іноземних партнерів до співпраці відбувається в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Київської області.

РОМС – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Це вікно для закордонних партнерів, які прагнуть співпрацювати на рівні області і територіальної громади у сфері надання гуманітарної та соціальної допомоги, а також відновлення всього знищеного армією росії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень