На Київщині в рамках проєкту Фундації Олени Зеленської «Адреса дитинства» зведуть перший будинок для великої прийомної родини

Дата: 13.09.2023 09:00
Кількість переглядів: 230

Фото без опису

У Київській області в рамках проєкту «Адреса дитинства» зведуть перший будинок для великої прийомної родини із Запорізької області. Проєкт ініціювала перша леді України Олена Зеленська. 

Презентація проєкту Фундації Олени Зеленської «Адреса дитинства» відбулася сьогодні за участі першої леді України Олени Зеленської та директорки Фундації Ніни Горбачової. За ініціативи Фундації у 8 областях розпочато будівництво чотирнадцяти будинків для великих прийомних родин (так званих ДБСТ), які через війну втратили житло. Проєкт реалізується винятково коштом міжнародних донорів.

Голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко розповів, що на сьогодні на Київщині є 59 дитячих будинків сімейного типу. Ще 12 будинків сімейного типу та 13 прийомних сімей з початку війни переїхали до області, і їм бракує власного житла. Тому Київщина залюбки долучилася до цього проєкту.

Руслан Кравченко зауважив, що перший будинок на Київщині невдовзі вже зведуть для родини Ярославцевих із Запорізької області.

«Їхній будинок був на окупованій території. Зараз вони виховують 11 дітей. Досі під враженням від знайомства з ними. Щирі й відкриті. До речі, так само як і я, вони дуже люблять домашніх тварин. Нині мешкають у Борисполі і вже стали частиною цієї громади. Згодом оселяться в Гірській сільській громаді, що поблизу Борисполя», – зазначив голова КОДА.

Він також додав, що допомагають таким родинам і меценати області. Зокрема, на початку вересня в Миронівці розпочали будувати житло для прийомної сім’ї Шевченків. Вони виховують 4 прийомних дітей. Після переселення в новий будинок зможуть взяти ще 6 дітей.

«Як голова обладміністрації підтримую розвиток сімейних форм виховання в області. Спільно з громадами створюємо всі умови для цього. У 27 громадах підібрали ділянки, де можна звести житло для таких родин. Усі ділянки відповідають вимогам, напрацьованим командою Фундації для реалізації проєкту «Адреса дитинства». Попри війну, робимо все, щоб наші діти мали справжнє дитинство», – наголосив Руслан Кравченко.

Нові будинки для великих прийомних родин будуть інклюзивними, енергоефективними, вмебльованими та облаштованими побутовою технікою. Загальна площа кожного будинку – 285,5м2. У дворі буде встановлено підземне модульне бетонне укриття (ЗСЦЗ) із металевими вибухостійкими дверима. 

Проєкт «Адреса дитинства» реалізується винятково коштом міжнародних донорів. На будівництво перших 14 домівок Фундації вдалося залучити 5,5 млн доларів США. Проєкт підтримали уряди Об’єднаних Арабських Еміратів та Естонії (Центр міжнародної співпраці розвитку Естонії, ESTDEV), а також австралійський фонд Minderoо Foundation. Також партнерами будівництва пілотного проєкту «Адреса дитинства» в Україні стали «Українська холдингова лісопильна компанія» (CLT-Rezult), компанія  ROCKWOOL Україна та благодійна організація Global Empowerment Mission (Gem).

У презентації проєкту взяли участь керівники профільних міністерств, громадських організацій, партнери та представники від військових адміністрацій областей, де розпочалося будівництво.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень