Київська ОВА утворила робочу групу з питань проєктування Національного військового меморіального кладовища

Дата: 14.09.2023 10:00
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

При Київській ОВА створена робоча група з питань проєктування Національного військового меморіального кладовища, яке буде розташоване на території пристоличного регіону. На її першому засіданні були скоординовані дії учасників процесу створення комплексу для увіковічнення пам’яті про полеглих Героїв України.

До складу міжвідомчого органу увійшли представники Міністерства у справах ветеранів України, державної установи «Національне військове меморіальне кладовище», профільних департаментів Київської ОВА, Головного управління ДСНС України у Київській області, Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області, Фастівської РВА, а також Гатненської, Глевахівської та Феодосіївської громад регіону.

Нагадаємо, у серпні Кабінет Міністрів України прийняв постанову про реалізацію експериментального проєкту щодо проєктування Національного військового меморіального кладовища (НВМК) на території Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району Київської області. Це дозволить пришвидшити терміни створення меморіального комплексу.

За інформацією Міністерства у справах ветеранів, місце розташування було вибрано за такими критеріями: загальна площа земельної ділянки має бути більш ніж 100 гектарів з урахуванням санітарних норм та можливістю будівництва меморіального комплексу, зручна локація з наявним громадським транспортом, можливість проведення офіційних церемоніальних заходів. 

НВМК – комплекс споруд та площ, який складатиметься з: військового кладовища, музею, ритуальної будівлі, сучасного крематорію та інших необхідних споруд для організації почесних поховань. Він поєднуватиме як традиційні поховання, так і поховання в колумбарії.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень