Підготовка до опалювального сезону на Київщині складає вже понад 85%

Дата: 14.09.2023 15:00
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Підготовка до осінньо-зимового періоду на Київщині –  на завершальному етапі. На сьогодні вона складає вже понад 85%. Про це повідомили у Департаменті житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської обласної військової адміністрації.

До початку опалювального сезону активно готуються об’єкти теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства, житлового фонду та дорожньо-мостового господарства області.

Наразі до зими вже комплексно підготовлено:

  • 5 611 житлових будинків;
  • 1 090 закладів освіти (школи та дитячі садки);
  • 411 закладів охорони здоров’я (лікарні, поліклініки, ФАПи).

Також для сталого проходження опалювального сезону підготовлено та відремонтовано:

  • 806 опалювальних систем;
  • 871 одиниця систем холодного водопостачання;
  • 344 водопровідні та каналізаційні мережі;
  • 407 водопровідних та каналізаційних насосних станцій;
  • 79 водопровідних та каналізаційних очисних споруд.

Водночас до початку холодів готується і теплове господарство області. Наразі вже 1 179 котелень перевірено та підготовлено до старту роботи. Зокрема, 62 котельні було капітально відремонтовано та замінено 84 котли на котельнях. Також триває перевірка та підготовка теплових мереж.

По Київській області об’єкти критичної інфраструктури та  соціального призначення продовжують забезпечуватися генераторами. Загалом уже є понад 6 тисяч приладів різної потужності. Наразі в області працюють комісії, які проводять перевірку функціонування джерел альтернативного живлення в нестандартних умовах у режимі реального часу.  

Крім того, триває заготівля деревного палива. Триває процес закупівлі, складання графіків постачання деревного палива для використання в осінньо-зимовому періоді 2023/2024 року між органами місцевого самоврядування Київської області та Столичним лісовим офісом ДП «Ліси України».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень