На Київщині відкрили відбудований Ірпінський ліцей, зруйнований росіянами

Дата: 18.09.2023 08:00
Кількість переглядів: 181

Фото без опису

В місті Ірпінь на Київщині відкрили ще один відновлений навчальний заклад.  Це Ірпінський ліцей № 3, який до війни був найбільшим навчальним закладом міста. У відкритті взяли участь міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, представники дитячого фонду ООН UNICEF, місцевої влади.  

«На жаль, внаслідок бойових дій ліцей зазнав найбільших руйнувань серед інших закладів освіти міста. Рівень ушкоджень становив близько 75%. Через постійні «прильоти» була знищена покрівля, вигоріли приміщення на трьох поверхах, фасади, стіни, вікна тощо. Заклад відбудували за кошти UNICEF. Це майже 5 млн євро. Активно долучилися також й інші меценати», – розповів Руслан Кравченко.  

Сьогодні це сучасний заклад освіти із безбар’єрним простором. Повністю оновлено матеріально-технічну базу ліцею, облаштовано нові комунікації, проведені роботи з термомодернізації фасаду та підвищена енергоефективність, облаштоване укриття. 

Крім того, побудовані футбольні поля, мультифункціональний майданчик, майданчик для петанку, зона силового фітнесу та TRX, два ігрові спортивні зали.

Заклад уже готовий приймати вихованців. Очікується, що на навчання повернуться 1,5 тис. дітей.

«З початку повномасштабного вторгнення росії на Київщині було зруйновано та пошкоджено 238 закладів освіти. Із них уже відновили повністю або частково 193 об’єкти. Продовжуємо відбудовувати все, що зруйнували росіяни. Майбутнє України – це саме наші діти. І вони не повинні чекати, поки закінчиться війна. Попри всі виклики, робимо все, щоб повернути їх до повноцінного навчання, а головне – безпечного!», – наголосив Руслан Кравченко. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень