Руслан Кравченко: Співпраця з міжнародними партнерами – запорука швидкої та якісної прозорої відбудови

Дата: 21.09.2023 17:00
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

Про успішну співпрацю обласної влади з міжнародними партнерами як запоруку швидкої і прозорої відбудови начальник Київської ОВА Руслан Кравченко розповів в ефірі «Українського радіо». Зокрема, мова йшла про роботу Київської обладміністрації з Програмою розвитку ООН.

Руслан Кравченко зазначив, що в рамках UNITED24 ПРООН здійснює незалежний нагляд за використанням коштів та якістю виконання робіт на всіх етапах відбудови  багатоквартирних будинків на Київщині. Наразі триває відновлення 17 із 18 об’єктів. До повномасштабного вторгнення рф у них мешкали понад 4,5 тисячі людей.

Крім того, ПРООН долучилася до роботи Спостережної ради з питань відбудови, яку створили в Київській області, щоб зробити процес відкритим і ефективним. Вони здійснюватимуть контроль за всіма етапами відбудови від планування до завершення проєктів разом із Трансперенсі Інтернешнл Україна, Інститутом законодавчих ідей, Open Contracting Partnership, Центром досліджень фіскальної політики та ТОВ «ІА «УНН».

Наразі із понад 27 тисяч пошкоджених або зруйнованих об’єктів уже вдалося відновити повністю чи частково із забезпеченням життєдіяльності більш ніж 12,8 тис. об’єктів. Із них 11,4 тис. – житло.

«На всіх об’єктах, які будують із нуля, на стадії проєктування одразу враховують принцип інклюзивності та доступності. При здійсненні капітальних ремонтів також максимально намагаємося це враховувати. Наша мета – прозоро відбудувати краще, ніж було. Тому ми готові до активної співпраці з тими організаціями та партнерами, які розділяють цей принцип та готові допомагати повертати людей до їхніх домівок і забезпечувати для них якісні медичні, освітні та соціальні послуги», – наголосив начальник КОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень