У закладах освіти Київщини створили класи для дистанційного навчання дітей, які виїхали за кордон через війну

Дата: 22.09.2023 14:00
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

Учні, які тимчасово вимушені перебувати за кордоном внаслідок повномасштабного вторгнення рф, відтепер матимуть можливість здобувати освіту дистанційно у класах, створених в окремо визначених закладах освіти Київської області. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, виданим 21 серпня цього року, здобуття освіти учнями, які виїхали з України через війну, забезпечується в окремо визначених закладах загальної середньої освіти у створених класах (групах) для організації вивчення предметів навчального плану українських освітніх програм, які не вивчаються у закордонних школах. На Київщині визначено 4 заклади загальної середньої освіти, які  надаватимуть можливість здобувати таку освіту. А саме:

  • Білоцерківська початкова школа «Казка» Білоцерківської міської ради (1-4 класи);
  • Білоцерківський академічний ліцей «Вектор»-гімназія № 18 Білоцерківської міської ради;
  • Бориспільський ліцей «Альта» Бориспільської міської ради;
  • Боярський академічний ліцей «Гармонія» Боярської міської ради.

Крім того, здобувачі освіти, які перебувають за кордоном, можуть навчатися за однією з вибраних форм: дистанційною, екстернатною або сімейною (домашньою).

МОН затвердило типову освітню програму, що передбачає вивчення предметів українознавчого компонента для дітей, які перебувають за кордоном і навчаються в місцевих школах. Тижневе навантаження становить від шести годин у початковій до восьми в старшій школі. Водночас заклади загальної середньої освіти зараховуватимуть оцінювання з предметів, спільних для закордонних і українських шкіл.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень