Посилення охорони та збереження культурної спадщини Київщини обговорили на семінарі-практикумі

Дата: 26.09.2023 09:30
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

Днями в місті Ірпінь відбувся виїзний семінар-практикум на тему: «Практичні рекомендації територіальним громадам Київської області щодо організації пам’яткоохоронної діяльності». Захід провели для фахівців громад Фастівського, Вишгородського та Бучанського районів, відповідальних за охорону культурної спадщини. Організатором заходу виступив Департамент культури та туризму КОДА.

Учасники семінару розглянули практичні питання у сфері охорони культурної спадщини, зокрема: вимоги та практичні рекомендації до процедури внесення пам’яток до Єдиного державного реєстру пам’яток культурної спадщини України, стан інвентаризації пам’яток у громадах. А також обговорили проведення робіт на об’єктах з метою їх охорони та збереження.

Крім того, присутнім наголосили на актуальному сьогодні процесі дерусифікації назв та змісту об’єктів культурної спадщини Київщини.

У семінарі взяли участь представники Департаменту культури та туризму КОДА, Київського обласного центру охорони і наукових досліджень пам’яток культурної спадщини, Ірпінської міської ради, спеціалісти у сфері культури, відповідальні за охорону культурної спадщини, територіальних громад Фастівського, Вишгородського та Бучанського районів.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень