Відзначення Дня захисників та захисниць України

Дата: 29.09.2023 15:00
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

Цього року ми вперше відзначаємо День захисників і захисниць України та День Українського козацтва 1 жовтня, оскільки Православна Церква України (УПЦ) та УГКЦ  ухвалили перехід на новий календар.

Саме тому, відзначення Дня захисників і захисниць України та Дня Українського козацтва перенесли із 14 на 1 жовтня.

Символічно, що ці свята відзначаються разом із православним святом Покрови Пресвятої Богородиці, яку вважають покровителькою українського народу, що надихала козаків, надаючи їм наснаги та сил у боротьбі з ворогом.

Цей день став особливо цінним для українців саме після повномасштабного вторгнення росії. У воєнний час це, безсумнівно, найважливіше свято, адже тільки завдяки військовим, медикам і волонтерам Україна продовжує боротися за свою незалежність та відстоювати свої кордони.

Напередодні Дня захисників та захисниць України,  у Броварській районній державній адміністрації відбувся урочистий захід.

Зі словами вдячності та привітання до присутніх звернувся перший заступник  голови Броварської районної державної адміністрації Олексій Дорошенко.
У своєму зверненні до військовослужбовців він зазначив, що цього року Вони відзначають свято, ведучи запеклі бої з російськими окупантами на землі, у повітрі й на морі, героїчно продовжуючи здобувати свободу для мільйонів українців та виборюючи право на існування нашої держави.

Олексій Олександрович висловив вдячність усім військовослужбовцям Збройних Сил України, за сумлінне виконання військового обов'язку, відвагу, самопожертву й непереможний характер, який Вони щодня демонструють в боях з російським агресором.
Та побажав  доброго здоров'я, міцного духу, стійкості у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України та, звичайно, нових перемог
.

За високий професіоналізм, сумлінне виконання поставлених завдань, розумну ініціативу, патріотизм та вірність військовій присязі, проявлені в умовах воєнного стану, Олексій Дорошенко нагородив військовослужбовців Збройних Сил України  Почесними грамотами,  подяками та цінними подарунками від Броварської райдержадміністрації.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень