Директор Служби інструментів зовнішньої політики ЄС проінспектував процес розмінування в Іванківській громаді

Дата: 09.10.2023 15:00
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

Директор Служби інструментів зовнішньої політики ЄС проінспектував процес розмінування в Іванківській громаді

Петер М. Вагнер, директор Служби інструментів зовнішньої політики ЄС, відвідав Іванківську громаду Київської області. Під час свого візиту директор Служби інструментів зовнішньої політики ЄС відзначив прогрес у роботах з розчищення завалів та розмінування у громаді. Поїздкою регіоном його супроводжувала заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Леся Карнаух.

Європейський Союз зосереджує свою увагу на багатьох сферах відновлення, але особливий пріоритет надає питанням розмінування, розчищення завалів, певним проєктам з відбудови інфраструктури та підтримці громад, які постраждали від війни.

Програма допомоги ЄС та ПРООН в Іванкові базується на принципі «Відбудувати краще, ніж було» і складається з кількох етапів, спрямованих на усунення безпосередньої небезпеки та підтримку відновлення основних об’єктів та інфраструктури. Реалізація ініціатив з відбудови в Іванківській громаді є початковим етапом комплексного плану відновлення, спрямованого на пом’якшення критичних загроз до початку робіт з відбудови. Головним завданням є розчищення територій від мін та боєприпасів.

Європейський Союз прагне створити стабільне середовище, сприятливе для довгострокового зростання та добробуту.

Довідково.

У серпні 2022 року Європейська комісія через свою Службу інструментів зовнішньої політики виділила ПРООН 20 млн євро на підтримку розчищення завалів та відновлення критично важливої інфраструктури в Україні. Ці кошти також використовують для виявлення, картографування та нейтралізації нагальних екологічних загроз, а також для ремонту, відновлення та/або закупівлі складових елементів інфраструктури, зокрема, для покращення водо- та енергопостачання в постраждалих районах.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень