На Київщині продовжують ліквідовувати наслідки негоди, яка вирувала в області

Дата: 09.10.2023 17:00
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Унаслідок сильного поривчастого вітру понад 20 м/с, який здійнявся надвечір 8 жовтня, в усіх районах Київської області сталася велика кількість падінь дерев на проїжджу частину, житлові будинки та автомобілі. Усю ніч рятувальники очищали дороги від дерев. Про це повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що найбільшу кількість викликів було отримано у Фастівському, Бучанському та Бориспільському районах.

«На жаль, постраждала людина у м. Боярка. Внаслідок падіння дерева травмовано чоловіка 1978 року народження. Пошкодження незначні, йому надана вся необхідна медична допомога. Від госпіталізації відмовився», – розповів Руслан Кравченко.

Є випадки падіння дерев на житлові будинки та автомобілі. Зокрема, в Боярці дерево впало на п’ятиповерховий будинок. Пошкоджено балкони та вікна на одному з поверхів.

На територіях громад продовжують фіксувати повалення опор електромереж, пошкодження дахів житлових будинків у приватному секторі.

Через буревій були повністю або частково знеструмлені 226 населених пунктів. За даними ДТЕК Київські регіональні електромережі, на ранок 9 жовтня енергетики відновили роботу 118 ліній електропередачі, 3545 трансформаторних підстанцій. 

Повернули світло понад 113 тисячам родин. Найбільш постраждалі від негоди – Броварський, Вишгородський та Бучанський райони. Наслідки буревію усувають 114 бригад.

Станом на 10 годину 9 жовтня залишаються ще пошкодженими 27 ліній повністю або частково та 483 трансформаторні підстанції. Повністю чи частково знеструмлені понад 15 тисяч домівок.

До ліквідації наслідків залучені працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та ДТЕК Київські регіональні електромережі, служби відновлення та розвитку інфраструктури в Київській області, а також ремонтні бригади.

«Разом із громадами організовуємо необхідну допомогу населенню. У разі потреби виділимо необхідні матеріали з регіонального матеріального резерву. Дякую всім рятівникам та оперативним службам за їхню роботу», – наголосив начальник Київської ОВА.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень