6 ветеранів війни – серед координаторів активних парків Київщини

Дата: 13.10.2023 13:00
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

Київська область стала пілотним регіоном у межах роботи з інтеграції ветеранів війни до соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». Уже 6 ветеранів, учасників бойових дій стали координаторами активних парків у громадах Київщини. Про це повідомили в Управлінні молоді та спорту Київської ОВА.

Серед координаторів-ветеранів: нацгвардієць Володимир Товкіс – у Боярській громаді, учасник бойових дій Микола Ковтун – у Баришівській, боєць ТРО Олег Андрієнко – у Макарівській громаді, ветеран війни Олександр Прокопенко – в Білоцерківській, учасник бойових дій Станіслав Гладченко – у Броварській та ветеран Ігор Пожидаєв – у Бишівській громаді.

Міністерство молоді та спорту України розпочало цикл розповідей про ветеранів війни, які долучилися до соціального проєкту в статусі координаторів на локаціях. 

«Активні парки» – це не лише місце фізичного відновлення, але й платформа для психологічної підтримки та соціальної реінтеграції ветеранів та осіб з інвалідністю у суспільство. Флагманський проєкт Міністерства молоді та спорту України реалізується в межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, створеної за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Нагадаємо, що на сьогодні в усіх 7 районах Київської області функціонують локації активних парків, розташовані у скверах та парках. На локаціях працює 71 координатор, шестеро з них – учасники бойових дій. Оскільки спорт допомагає покращувати ментальне здоров’я та психоемоційний стан людини, то вони залучають до активностей своїх побратимів, ветеранів війни.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень