Вправи на усвідомленість: усвідомте красу жовтня

Дата: 16.10.2023 11:00
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

Вправи на усвідомленість – чудовий інструмент для боротьби зі стресом та його наслідками, адже їх можна використовувати, де б ви не були. Навіть більше: їх можна вигадувати – нові й нові, залежно від того, що вас оточує. Головне – навчитися перемикати увагу.

Пригадаймо, навіщо взагалі тренувати усвідомленість. Коли емоції б’ють через край, нам важко зосередитися, ми гальмуємо, пропускаємо повз вуха слова навколишніх, а думки літають у голові, мов шалені, але зовсім там не затримуються. Згодом вмикається режим «автопілот» і ми просто існуємо.

Повертаючи свідомість і тіло назад у момент тут-і-зараз, ми даємо мозку простір для заспокоєння та концентрації. Спробуйте цю вправу просто під час прогулянки. До речі, ви помітили, який гарний зараз жовтень?

Отже, усвідомте красу жовтня. Прогуляйтеся парком чи на природі за містом та сфокусуйтеся на оточенні. Активуйте якомога більше відчуттів і помічайте найдрібніші деталі.

Прислухайтеся до звуків природи: вловіть шум листя, спів пташок, шелест вітру між гілок дерев. Вдихніть на повні груди. Опишіть подумки, як пахне осінь.

Прослідкуйте, що відбувається довкола. Придивіться до дерев, подумки опишіть текстуру стовбурів і кольори крон. Зверніть увагу, як крізь гілки пробивається сонячне світло. Відчуйте на шкірі теплі промені сонця й прохолодні дотики вітру.

Уявіть, що вітер підхоплює ваші тривоги, мов листя, і несе їх по землі, аж доки вони не зникнуть із поля зору.

Більше простих технік самодопомоги та підтримки близьких на www.howareu.com. Адже ніколи не пізно навчитися піклуватися про себе!

Комунікаційна кампанія Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, реалізується завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт. Зміст матеріалів кампанії є винятковою відповідальністю ГО «Безбар’єрність» i не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США. Сприяння у виготовленні та поширенні інформаційно-просвітницьких матеріалів надали Міжнародна організація з міграції (IOM Ukraine), рекламний холдинг Megapolis, благодійний фонд BGV.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень