«Безпечна країна очима дітей»: в Україні проходить Тиждень безпеки дорожнього руху

Дата: 18.10.2023 09:00
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Триває Тиждень безпеки дорожнього руху. Проведення таких тижнів в Україні є однією з найбільших інформаційно-просвітницьких платформ для привернення уваги суспільства до проблем дорожньо-транспортного травматизму в країні.

Дорожньо-транспортний травматизм, за даними ВООЗ, є однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я. Травмуються або отримують каліцтва щодня понад тисячі осіб. 

За різними статистичними даними, щороку Україна втрачає в дорожньо-транспортних пригодах понад 3 тисячі своїх громадян, понад 30 тисяч – травмуються. Основні причини ДТП із загиблими та травмованими: перевищення безпечної та встановленої швидкості руху; порушення правил маневрування; порушення правил проїзду перехресть; порушення правил проїзду пішохідних переходів; недотримання дистанції.

У рамках Тижня міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП» проводить інформаційну кампанію з метою популяризації дотримання правил дорожнього руху серед дітей і дорослих та збереження людських життів.

Соціальні відеоролики «Безпечна країна очима дітей», створені дітьми в рамках щорічного Всеукраїнського молодіжного конкурсу фото- та відеоробіт «Безпечна країна» стосується правил безпечного поводження на вулицях та дорогах, пересування транспортом, необхідності використання світлоповертальних елементів у темний час доби.

Переглянути відеороботи можна за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень