Психосоціальну підтримку та ментальне здоров’я учасників освітнього процесу обговорили в КОДА

Дата: 23.10.2023 17:00
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

У Київській обласній державній адміністрації провели круглий стіл на тему: «Психологічна служба: збереження та зміцнення ментального здоров’я в умовах сьогодення». Організаторами заходу виступили Департамент освіти і науки Київської ОДА спільно з КНЗ «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів».

У заході взяли участь заступниця голови КОДА Жанна Осипенко, представники Департаменту освіти і науки КОДА, Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи, керівники місцевих органів управління освітою, завідувачі міських центрів практичної психології і соціальної роботи, практичні психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників, фахівці, які координують діяльність працівників психологічної служби в територіальних громадах, директори інклюзивно-ресурсних центрів. Загалом було понад 250 учасників.

Присутні спілкувалися на важливі теми, які стосуються ментального здоров’я всіх учасників освітнього процесу, як педагогів, так і здобувачів освіти. Зокрема, обговорили розвиток та особливості функціонування психологічної служби закладів освіти Київської області, а також роботу працівників освіти у напрямі психосоціальної підтримки населення громад у межах реалізації обласного проєкту «Безпека та ментальне здоров’я населення громади», започаткованого в пристоличному регіоні Департаментом освіти і науки КОДА та Київським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних кадрів.

Заступниця голови КОДА Жанна Осипенко розповіла про сучасні вектори зміцнення ментального здоров’я в закладах освіти Київщини.

Крім того, учасників ознайомили з проєктом «Про.Спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання дітей», який реалізується за підтримки ГО «Центр інноваційної освіти Про.Світ».

Круглий стіл відбувся в рамках реалізації проєкту «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини» як невід’ємної частини Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень