Визначено переможців конкурсу проєктів громадських організацій ветеранів та осіб з інвалідністю Київщини

Дата: 23.10.2023 14:30
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

Департамент соціального захисту населення Київської обласної військової адміністрації провів конкурс програм, проєктів та заходів, розроблених громадськими організаціями ветеранів і осіб з інвалідністю Київської області, діяльність яких має соціальну спрямованість. На реалізацію проєктів-переможців організаціям надається фінансова підтримка з обласного бюджету в 2023 році.

Конкурс провели в межах виконання Київської обласної цільової програми «Турбота» на 2021-2025 роки з метою залучення інститутів громадянського суспільства до вирішення соціальних питань Київської області.

Такий захід уперше був проведений в умовах воєнного часу на онлайн-платформі ВзаємоДія.

Серед пріоритетних завдань, на розв’язання яких подавалися конкурсні пропозиції, були визначені, зокрема:

  • соціальна адаптація ветеранів війни, у тому числі психологічна допомога ветеранам війни та членам їхніх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;
  • cприяння працевлаштуванню ветеранів війни та започаткуванню ними власної справи, підтримка ветеранських підприємницьких ініціатив;
  • сприяння формуванню якісної системи соціального захисту осіб з інвалідністю та гідних умов життя для цієї групи громадян.

Найкращою конкурсною роботою став проєкт «Повернемось до життя» громадської організації людей з інвалідністю «Прагнення». Загалом із 11 поданих на конкурс проєктів переможцями визнали 6.

Крім того, найближчим часом Департамент соціального захисту населення КОВА проведе низку семінарів, під час яких слухачі дізнаються умови успішної участі в конкурсах, а саме: як правильно подавати свої пропозиції на конкурс, як працювати через онлайн-платформу ВзаємоДія, як скласти кошторис проєкту для якісної та ефективної реалізації проєктів й інші питання. З цією метою був створений моніторинговий комітет, до складу якого увійшли члени конкурсної комісії, представники Департаменту, експерти, громадськість та ЗМІ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень