Делегація Державного архіву Київської області побувала з робочим візитом у Польщі

Дата: 02.11.2023 12:00
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Представники Державного архіву Київської області на запрошення Інституту солідарності і мужності імені Вітольда Пілецького відвідали з робочим візитом Республіку Польща. Метою поїздки був обмін практичним досвідом та напрацюваннями щодо документування подій.

Працівники Державного архіву представили колегам напрацювання зі збору і фіксації доказів воєнних злочинів, скоєних російськими військами на території України. Також делегація відвідала Фестиваль українського кіно, де відбулася демонстрація документального фільму «HERSON», створеного на підставі свідчень про окупацію російськими військами міста Херсон.

Крім того, українські архівісти взяли участь у навчальному семінарі Національного цифрового архіву Польщі. Їм представили методи і засоби діджиталізації документальної історичної спадщини Республіки Польща, принципи роботи та наповнення даних в модулі «Шукай в архівах» інтегрованої системи архівної інформації ZoSIA.

Під час відвідування Національного архіву Польщі наших архівістів ознайомили з новітніми формами збереження документальної спадщини, умовами зберігання, реставрації, консервації та ремонту архівних документів. Архів міста Варшава презентував делегації Київщини найцінніші документи із власних фондів.

За результатами візиту директорка Державного архіву Київської області Соф’я Каменєва та директорка Інституту солідарності і мужності імені Вітольда Пілецького, професорка Магдалена Гавін підписали Меморандум, метою якого є співпраця й обмін інформацією та досвідом, здійснення дослідницької діяльності, популяризація спільної історії, підготовка та реалізація спільних заходів.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень