У Чабанівській громаді відкрили 70-ту спортивну локацію «Активні парки» та новий молодіжний простір

Дата: 02.11.2023 14:30
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

У Чабанівській селищній територіальній громаді відбулося відкриття майданчика «Активні парки – локації здорової України». Ця спортивна локація стала 70-ю на Київщині. Також запрацював 30-й молодіжний простір, який розташувався на базі місцевого Будинку культури. Про це повідомили в Управлінні молоді та спорту Київської ОВА.

Відкриття спортивного та молодіжного об’єктів є важливою складовою у пропагуванні здорового способу життя та підтримки психоемоційного здоров’я населення в умовах воєнного стану. Нові локації є компонентами екосистеми ментального здоров’я населення на теренах Київщини.

На церемонію відкриття прийшли діти й дорослі мешканці громади, для яких влаштували спортивні ігри. На урочистість також завітали представники Управління молоді та спорту КОВА і місцевої влади. Вони подарували господарям спортивного майданчика спортивний інвентар та екіпірування для занять фізичною культурою, спортом і руховою активністю мешканців громади.

Крім активного парку, в Чабанах на базі місцевого культурно-мистецького центру відкрили новий молодіжний простір. У приміщенні молодіжного хабу проводитимуть різноманітні заходи неформальної освіти, спрямовані на організацію змістовного дозвілля молоді Чабанівської громади.

Нагадаємо, що основною метою програми «Активні парки – локації здорової України» є залучення людей усіх соціальних груп до систематичних тренувальних сесій, спрямованих на пропагування здорового та активного способу життя серед населення.  Парки обладнані багатофункціональними тренажерами, розрахованими на виконання різних видів вправ для всіх вікових груп і різного ступеню спортивної підготовки. Кожна з локацій має свого координатора, п’ятеро з них – учасники бойових дій. Вони залучають до активностей своїх побратимів, ветеранів війни, оскільки спорт допомагає покращувати ментальне здоров’я та психоемоційний стан людини.

Реалізація програми здійснюється в межах проєкту Президента України. Локації активних парків є частиною екосистеми у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень