На Київщині відкрито першу амбулаторію в рамках проєкту «Турбота з народження вдома»

Дата: 02.11.2023 15:30
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

У Бучанському центрі первинної медико-санітарної допомоги відремонтували амбулаторію. Це стало можливим завдяки співпраці МОЗ та ЮНІСЕФ. На відкритті побувала заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Леся Карнаух.

Амбулаторія стала пілотним центром проєкту ЮНІСЕФ – програми домашніх візитів «Турбота з народження вдома». Метою такого проєкту є охорона здоров’я дітей у ранньому віці в тісній взаємодії з найближчим оточенням.

Амбулаторія розділена на умовні зони. Зокрема, відокремлено кабінет здорової дитини, де маленький пацієнт може пройти профілактичний огляд без перетину з хворими. Також облаштовано кабінет щеплень, зони для грудного годування та розваг малечі.

Проєкт «Турбота з народження вдома» – це модель домашніх візитів медичних працівників до вагітних жінок і сімей з дітьми до трьох років. Модель спрямована на зменшення дитячої смертності, захворюваності, підвищення ранніх виявлень затримок розвитку та відповідних корекцій.

У рамках проєкту створено мережу патронатних працівників, які забезпечують обслуговування вдома для майбутніх мам, батьків і дітей раннього віку. Наразі ЮНІСЕФ планує розширити кількість таких центрів у Київській області до 50.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень