Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко та Посол Хорватії в Україні Аніца Джаміч обговорили питання поглиблення співпраці на Київщині

Дата: 07.11.2023 13:00
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко провів робочу зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Аніцею Джаміч. Під час зустрічі сторони обговорили роботу з відновлення Київщини, яка розпочалася одразу після звільнення регіону. Руслан Кравченко підкреслив, що питання повноцінної та ефективної відбудови нерозривно пов’язане з гуманітарним розмінуванням на території Київської області.

«Тому досвід Хорватії та допомога в цьому питанні вкрай важливі як для всієї України, так і для нашої області зокрема. За оцінками фахівців, першочергового розмінування на Київщині потребують понад 10 тис. га земель сільськогосподарського призначення. Вирішення цього питання потребує комплексного підходу. Йдеться про належну кількість фахівців із розмінування та техніки. На жаль, наразі в цьому є дефіцит», – зазначив він.

Ще одне важливе питання, яке обговорили під час зустрічі, – навчання населення ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами.

Сторони також торкнулися теми надання медичного обладнання для закладів Київщини. Зокрема, обговорили потреби в устаткуванні для Ворзельського центру ментального здоров’я та Боярської дитячої лікарні.

Крім того, розглянули можливість відправлення дітей Київщини на оздоровлення та відпочинок до Хорватії.

Начальник Київської ОВА подякував міжнародним партнерам за підтримку, яку Україна отримує від Хорватії з перших днів повномасштабного вторгнення, а також за прихисток українців у цій країні.

Нагадаємо, що загалом внаслідок російської агресії в області зруйновано понад 28 тисяч об’єктів. Із них повністю чи частково вже відбудували 13 тисяч.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень