У Фастові планують створити простір «Дбаю про себе» для психосоціальної підтримки населення

Дата: 17.11.2023 13:00
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

У Фастові працюють над простором «Дбаю про себе», який мають облаштувати на базі одного із закладів соціальної інфраструктури громади. Питання створення комплексної моделі надання послуг із психічного здоров’я та психосоціальної підтримки обговорили на заході у рамках реалізації проєкту USAID Україна  «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».

Мета такої моделі – зробити послуги з підтримки психічного здоров’я та надання психосоціальної допомоги ближчим і доступнішим до людей.

Учасники детально аналізували потреби мешканців у послугах психосоціальної підтримки, дискутували про виклики й проблеми та напрацьовували можливості для їх подолання. Зокрема, розглянули можливість створення простору «Дбаю про себе» у Фастові. 

Концепція простору передбачає облаштування місця, де мешканці отримуватимуть індивідуальні консультації психолога, братимуть участь у групових сесіях, таких як: програма «Зцілення душі й тіла», «Самодопомога плюс» та інші, матимуть доступ до когнітивно-поведінкової терапії та за потреби перенаправлятимуться до інших фахівців.

Для втілення цих програм у межах проєкту спеціалісти Фастівської міської територіальної громади вже пройшли відповідне навчання.

Загалом до листопада 2024 року у фокусних громадах проєкту буде створено щонайменше 10 просторів «Дбаю про себе» як ключових складових комплексної мережі послуг із психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Перший такий на Київщині уже функціонує в селі Михайлівка-Рубежівка .

У заході взяли участь регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Київській області Юлія Казакова, голова Фастівської міської ради Михайло Нетяжук, керівниця проєкту USAID Україна  «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» Альона Герасимова, представники місцевої влади, закладів охорони здоров’я, освіти, центру соціальних служб та неурядових організацій у сфері надання психосоціальної допомоги.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень